Showing posts with label movie quotes. Show all posts
Showing posts with label movie quotes. Show all posts

Heat Wave

Okay. We are officially hot around here....
Everyone expects heat in the summertime. That's a granted. But truly....120 degree heat indexes? Don't you think it's a little bit much? We step outside and are suddenly *terribly* grateful for the A/C waiting for us inside when we're done with all the gardening...
Yes, I just said "done" in the same sentence as "gardening". They don't belong together, but at least we can plea a potentially dangerous condition (heat exhaustion) as a reason to take a break. :)
Anyway, just thought I'd share that with you. :) I peep out the window each morning and think,

"Here comes the smoulder!"

Speechifying :)

I am sorry we have not been posting very often. The truth is, we've been super busy this week getting ready for my graduation because my party is on Saturday! :)
I have written my speech and am now reading it over and over. I *do* get to read it, rather than memorize and recite it, so that is a relief. :) But I want to read it with personality, hopefully. :P
I don't know if this happens to other people, but mentally I am not nervous, but in the moment my body responds nervously. I get really hot all of a sudden and then my mouth wobbles so that it takes all my concentration to keep a steady smile. :P Not so fun. :D
But anyway, I'm less nervous right now that I'd have anticipated I'd be less than 48 hours till The Moment. :D
I have been amusing myself by thinking of inserting famous movie quotes about speeches into my own speech. (Though I'm not going to do that for real)

Take Mr. Knightley, for example. "You know I cannot make speeches. Perhaps if I felt less I could talk about it more."

Or Bilbo's unforgettable 111th birthday speech! :)

Bilbo: "My dear Bagginses and Boffins, Tooks and Brandybucks, Grubbs, Chubbs, Hornblowers, Bolgers, Bracegirdles and Proudfoots." [cheers]

Old Proudfoot Hobbit: "Proudfeet!"

:) But in all seriousness, my speech will be given probably by 4:30 p.m. on Saturday. I'd appreciate your prayers for my nerves! :) ~Rachel

Society: Blunders and Brilliancy Movie Quote Quiz Answers!!! :)

1. "It's just this new small-talk: You do it so well!" "Well, if I did it properly, then what was you sniggering at?"

Answer: Freddie Einsford Hill and Eliza Doolittle from My Fair Lady--people who got it right: Melissa, Abigail, Jo March, and Nana & KK

2.
"Yes, the library is fine. I wish I read more....I prefer being out of doors....of course, I can read...and I'm not suggesting one can't read out of doors..."
Answer: Mr. Bingley from Pride and Prejudice (2005)--People who got it right: Melissa, Carrie, Nana & KK, and Abigail

3. "It's not.....so bad...." "Are you blind?! You look like a circus clown!"
Answer: Society girl and Eloise in Eloise at the Plaza. People who got it right: No one. :)

4. "You must give us either one thing clever, or three things very dull indeed."
"Three things very dull indeed...well, that will just do for me."
"Oh, but there may be a difficulty. You must limit it to only to three at once."
Answer: Frank Churchill, Miss Bates, and Emma Woodhouse from Emma -- People who got this right: Melissa, Abigail, Nana & KK, Jo March, Carrie, Maria Elisabeth

5. "Dancing is the ornament of every polished society."
"And every unpolished society--every savage can dance."
Answer: Sir William Lucas and Mr. Darcy in Pride and Prejudice (1995)--People who got this right: Maria Elisabeth, Abigail, Jo March, Melissa, Nana & KK

6. *Gun shot* "Boring conversation anyway. Luke! We're gonna have company!"
Answer: Han Solo of Star Wars (pardon my slipping memory as to the name of the first movie)--People who got this right: Melissa, Jo March, Nana & KK, Abigail, Carrie

7. "Oh hey! What are you doin' here? I mean, it is your house but...."
Answer: Riley Poole in National Treasure 2--People who got this right: No one

8. "Cynthia. If you must have the last word, please don't let it be a truism."
Answer: Mrs. Gibson from Wives and Daughters--People who got this right: Carrie and Abigail

9. "You may, like us, admire her hair from a distance without taking the liberty of touching it."
Answer: Richard Carstone from Bleak House--People who got this right: Abigail

10. "I can hardly believe my ears!"
"*We* can hardly believe your mouth!"
Answer: Lord Tarleton and MP (Member of Parliament) from Amazing Grace--People who got this right: No one. :D

11. "More at home here, than in Vienna? In all your glittering salons, gossiping gaily with bores I detest, soaking myself in champagne...."
Answer: Georg VonTrapp in The Sound of Music--People who got this right: Maria Elisabeth and Jo March

12. "No light propitious shone..."
"Edward, you have no passion. Read it like this: "No LIGHT propitious shone!"
Answer: Edward Ferrars and Marianne Dashwood in Sense and Sensibility--People who got this right: Melissa, Nana & KK, Abigail, and Maria Elisabeth and Taylor Lynn

So, without further ado, and counting in the extra points for correct character identification, the scores stand as follows:

Taylor Lynn: 2 points
Carrie: 9 points
Jo March: 9 points
Maria Elisabeth: 12 points
Nana and KK: 14 points
Abigail: 15 points
Melissa: 15 points. :)

So that leaves me with a tie! Melissa and Abigail have both won the Society: Blunders and Brilliancy Movie Quotes Quiz. So....do you gals want to try a tie-breaker quote? :) Here it is:

"Well, I'm sure he's a very good sort of man..."
"Yes...and I'm sure he kept a very good sort of shop before his elevation to knighthood!" :D

It's up to you two to break the tie or call a truce! ;) So, did you have fun with this themed movie-quote quiz? :)


Society: Blunders and Brilliancy Movie Quote Contest

Okay everyone! It's that time again...I know it is a bit of a silly habit, but around our house, we like to quote movies. We try not to quote them excessively, but script-writers are witty people and when personal wit is lacking and there is a quote that absolutely, perfectly fits a situation.....they just..."Pop out!" to quote Miss Steele from Sense and Sensibility. ;) So yes, to make a long post short, welcome to the O.F.V.F.U.T. (Our Family View From Us Two) Movie Quote contest! :) I am debating what I ought to theme this quote contest....mayhap I ought to theme it Society: Blunders and Brilliancy...yes. I like that. So changing the name of this contest to Society: Blunders and Brilliancy Movie Quote Contest, we move on!

As always, your job is to leave a comment telling us what movie the quote is from, and, if possible, who said it. :) You get one point for each correct answer, and an extra point for telling us who said the quote. :) We'll tally up at the end and the winner will be announced! :) Without further ado, we begin:

1. "It's just this new small-talk: You do it so well!" "Well, if I did it properly, then what was you sniggering at?"

2. "Yes, the library is fine. I wish I read more....I prefer being out of doors....of course, I can read...and I'm not suggesting one can't read out of doors..."

3. "It's not.....so bad...." "Are you blind?! You look like a circus clown!"

4. "You must give us either one thing clever, or three things very dull indeed."
"Three things very dull indeed...well, that will just do for me."
"Oh, but there may be a difficulty. You must limit it to only to three at once."

5. "Dancing is the ornament of every polished society."
"And every unpolished society--every savage can dance."

6. *Gun shot* "Boring conversation anyway. Luke! We're gonna have company!"

7. "Oh hey! What are you doin' here? I mean, it is your house but...."

8. "Cynthia. If you must have the last word, please don't let it be a truism."

9. "You may, like us, admire her hair from a distance without taking the liberty of touching it."

10. "I can hardly believe my ears!"
"*We* can hardly believe your mouth!"

11. "More at home here, than in Vienna? In all your glittering salons, gossiping gaily with bores I detest, soaking myself in champagne...."

12. "No light propitious shone..."
"Edward, you have no passion. Read it like this: "No LIGHT propitious shone!"

There you go! Have fun guessing! ~Rachel and Sarah